Duiken in Spanje – Een waar genot!

Duiken in Spanje

Wie de wondere onderwaterwereld wil ontdekken hoeft echt niet per se naar Egypte, Australië of de Malediven. Spanje biedt namelijk verrassend veel mogelijkheden voor duikliefhebbers. Door de grote variatie in duikgebieden worden de Spaanse wateren  ook wel aangeduid als de Caraïben van Europa. Door de seizoenen zijn de duikomstandigheden het hele jaar verschillend, wat veel variatie biedt. Langs de gehele Spaanse kust zijn duikscholen te vinden, zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Costa Brava, Costa Blanca en Costa Maresme aan de Middellandse Zee.

Een populaire bestemming voor duikers is L’Estartit bij Girona. De watertemperaturen variëren hier van 12 graden Celsius in de winter tot 22 graden Celsius in de zomer, zodat het in dit natuurreservaat altijd heerlijk duiken is. Ook rond eilanden als Mallorca en Ibiza kunnen duikers hun hart ophalen. Het zicht is vaak erg goed, variërend van 20 tot 25 meter. De duiklocaties bevinden zich rond de Balearen vaak wel op behoorlijke afstand van de kust, dus houd hier rekening mee als u uw duiktrip plant.

Een vakantiehuis van Club Villamar is een perfect startpunt voor uw duikvakantie. In uw eigen villa bent u verzekerd van veiligheid en ruimte voor uw apparatuur en kunt u in alles rust uw duikplannen voorbereiden. Na een lange dag in het water zult u in uw vakantiehuis heerlijk tot rust komen en de volgende dag weer vol energie op pad kunnen. Wij bieden vakantiehuizen aan langs de gehele Spaanse kust, dus ongetwijfeld ook nabij uw favoriete vakantiebestemming. Bekijk ons aanbod in vakantievilla’s en boek vandaag nog!